Krimpen aan den Ijsel

11 oktober 2022

Coming Out Day

De dag waarop iedere lesbienne, homo, biseksueel, transgender of interseksueel wordt aangemoedigd voor zijn/haar/hun geaardheid uit te komen, uit de kast te komen. Ofwel hun coming out te vieren.

Rgenboognetwerk

Coming Out Day

Ook in Krimpen zorgde het regenboognetwerk voor openbare steun aan de LHBTI+-gemeenschap.

De dag werd gestart met het hijsen van de regenboogvlag door wethouder Kirsten Jaarsma, op het plein bij het gemeentehuis. Aansluiten was er een korte “pride mars” en een koffiebijeenkomst in Eetcafé De Crimpenaar.

In de middag waren vertegenwoordigers van het Regenboognetwerk op de winkelcentra Crimpenhof, de Korf en de Olm om symbolisch coming out day te vieren door het aan het publiek aanbieden van bloembollen.

’s Avonds was er in Theater De Tuyter een wervelende comedy show die door zo’n 70 belangstellenden werd bezocht. Een groep van 5 comedians verzorgde een spetterende show met scherpe humor, hilarische grappen en een bijzondere persoonlijke kijk op LHBTI+. Het publiek heeft zich kostelijk vermaakt!

Aanspreekpunt

Het Regenboognetwerk wil ook het aanspreekpunt zijn voor iedere inwoner van Krimpen, LHBTI of niet, die vragen, suggesties of ideeën, of misschien wel persoonlijke problemen heeft op het gebied van seksuele identiteit. We bieden graag een luisterend oor en waar mogelijk ondernemen we actie om te helpen.