Krimpen aan den Ijsel

17 mei 2022

Paarse Vrijdag

Rgenboognetwerk

Paarse Vrijdag

Activiteiten op scholen

Paarse vrijdag is met name een actiedag voor scholieren die hun steun voor seksuele diversiteit uiten door paarse kleding te dragen. Op het Krimpenerwaard College en het Comenius College Krimpen organiseren de zogenoemde GSA’s, vertegenwoordigers van de Gender en Sexuality Alliance deze activiteiten. Ook word op deze scholen de speciale Paarse Vrijdag Krant onder de leerlingen verspreid.

Paarse pubquiz

Het Regenboognetwerk organiseerde in samenwerking met Theater De Tuyter een bijzondere pubquiz, gepresenteerd door de bekende Rotterdamse drag queen Dolly Donut.

Ondanks de concurrentie van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal was er een 40 tal deelnemers, verdeeld over 9 teams aanwezig. Met een speciaal LHBTI-tintje in de vragen en de zeer vermakelijke presentatie van Dolly D werd het een fantastische avond!

Aanspreekpunt

Het Regenboognetwerk wil ook het aanspreekpunt zijn voor iedere inwoner van Krimpen, LHBTI of niet, die vragen, suggesties of ideeën, of misschien wel persoonlijke problemen heeft op het gebied van seksuele identiteit. We bieden graag een luisterend oor en waar mogelijk ondernemen we actie om te helpen.